Posebnosti transporta hladne verige v panogah farmacevtske industrije

Stalno zaostrovanje meril pri zagotavljanju kakovosti in nadzora nad oskrbovalno verigo v farmacevtski industriji je stalen izziv, s katerim se srečujejo podjetja po celem svetu – Slovenija ni izjema. Najprej je prav gotovo izziv zbiranje podatkov in odkrivanje najšibkejših členov v procesu, ki je večinoma zelo kompleksen. Vsebuje veliko stopenj, pri katerih razmere (temperatura) niso merjene. Pri procesu namreč sodeluje veliko pogodbenih in nepogodbenih partnerjev, ki izvajajo skladiščenje in različne vrste transporta (cestni, letalski, ladijski ...). Največkrat so ti partnerji najšibkejši člen hladne verige.

Naj navedem samo dejstvo, da se v poletnih mesecih notranjost vozila v 10 minutah ogreje do 30 °C, v eni uri pa do 60 °C. V zimskih mesecih se spusti pod 0 °C. – Pomislite torej, kaj se v tem času dogaja z vsebino tovora ...

Dvig temperature je podoben v vseh transportnih sredstvih, če nimajo vgrajene komore za opravljanje prevoza pod nadzorovanimi temperaturnimi pogoji.

Ker je skladiščenje pri končnih farmacevtskih trgovcih res večinoma hlajeno, je teže najti logističnega partnerja, ki bo ponudil celovito logistično rešitev v skladu z vsemi potrebnimi standardi iz hladne verige in bo še vedno ekonomsko upravičena.

Sodelovanje s partnerji, ki načrtujejo proces, je torej ključnega pomena od prvega dne načrtovanja. Dober poslovni partnerski odnos pomeni transparenten pregled celotnega procesa. Kljub temu je stalno odkrivanje morebitnih prekinitev hladne verige nujnost vsakega podjetja.

Podjetje City Express strokovno opravlja prevoze pod nadzorovanimi temperaturnimi pogoji že od leta 2005. Takrat je bil tudi pridobljen certifikat ISO 9001, ki vsebuje načela prevozov, kakršna zahteva hladna veriga (nenehno spremljanje temperature med transportom, usposabljanje transportnega osebja in voznikov, spremni listi za transport ...).

Ker pa v zadnjih letih narašča prodaja prehranskih dopolnil, ki spadajo v razred živil, in ker imajo zastopniki težave pri pošiljanju izdelkov po klasičnih paketnih distribucijah, smo pridobili tudi sistem vodenja ISO 22 000 (Sistem vodenja dostave živil) z različnimi ključi, med drugim tudi dodatnih 7 načel HACCAP elementov dobre prakse (Ključne točke standarda ISO 22000 morajo biti sistemsko enako zagotovljene za transport vsega občutljivega blaga v zdravstveni dejavnosti.)

Z bogatimi izkušnjami na tem področju dnevno vozimo za različna domača in mednarodna farmacevtska podjetja. Poleg zdravil in reagentov vozimo kri in krvne derivate ter različne živilske vzorce za zdravstvene in veterinarske ustanove. Dnevno smo prisotni v vseh večjih bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Omogočamo prevoze v temperaturnem obsegu od–20 ºC do +25 ºC. Poslovnim partnerjem omogočamo tudi hlajeno skladiščenje na temperaturah od 2–8 ºC in 15–25 ºC ter 24-urno dostavo hlajenega blaga po celi Sloveniji. Zaradi razvite mreže hladnih prevozov lahko naročnikom ponudimo občutno nižje cene, kot jih imajo podjetja z lastnim voznim parkom, in jim omogočamo precejšnje prihranke na letni ravni, predvsem pa smo na voljo vedno in z zadostno količino vozil.


 

Hitra, kakovostna in ugodna dostava po celi Sloveniji je v polnem zagonu. Dodatno brezskrbnost pri odpremi vam omogoča BREZPLAČNA spletna aplikacija City Express WEBPAKETI.

 

Povezava: http://webpaketi.cityexpress.si:81/

 

Testno uporabniško ime: TESTCITY

Testno geslo: express

 

Poslovni tek trojk 2012 pod pokroviteljstvom AmCham Slovenia je dejansko tek, ki združuje prijetno poslovno druženje z možnostmi sklenitve novih znanstev, poleg tega pa ima še dobrodelni pridih.

Ekipo City Express so predstavljali člani trojke – Nina Ramšak, Janez Vengušt in Peter Gregorc.

Vsi trije so z veseljem pretekli razdaljo in v dobrem in aktivnem vzdušju preživeli lep preostanek popoldneva.

Za odjavo od e-novic vpišite svoj e-mail naslov: