Kri je življenska tekočina - transport ni mačji kašelj!

Ali ste vedeli, da naše srce utripne na dan več kot 100 000 krat, ter na ta način prečrpa 7 000 litrov krvi DNEVNO pri odraslem človeku?

Dobro srce je torej osnova za zdravo življenje, kri pa je naša življenska tekočina!

Javni zavod, ki zagotavlja v okviru javne zdravstvene službe preskrbo s krvjo in krvnimi pripravki, diagnostične in terapevtske storitve, vodenje registra darovalcev kostnega mozga ter preskrbo z zdravili iz krvi, je Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino ali krajše ZTM.

Zavod oblikuje doktrino, spremlja njeno izvajanje in strokovno povezuje oddelke, za transfuzijo krvi pri bolnišnicah v nacionalno transfuzijsko mrežo  povsod po Sloveniji, torej oskrbuje s krvjo in krvnimi derivati bolnice povsod po Sloveniji: v Izoli, na Jesenicah, v Novem mestu, v Slovenj Gradcu,  v  Trbovljah...

Delo s tako zahtevnimi in delikatnimi pripravki seveda nujno zahteva vso skrbnost in previdnost pri manipuliranju in transportu.

Transport pod kontroliranimi pogoji zagotavlja s   posebnimi transportnimi torbami. Najugodnejši prevoznik za transport teh torb je skrbno izberan vsaki 2 leti preko javnega razpisa, ki vsebuje kopico zahtev.

Prevoznik mora zagotavljati zadostno število opremljenih vozil za transport krvnih pripravkov pod posebnimi temperaturnimi pogoji: vozila morajo zagotavljati možnost transporta na temperaturi od 2-8 stopinj, specialna vozila morajo zagotavljati transport do -20 stopinj, ter možnost transporta v suhem ledu. Poleg vseh tehničnih zahtev mora podjetje imeti tudi urejeno poslovanje v skladu s ISO standardom 9001.

Vsem zahtevam razpisa je letos ugodilo podjetje City Express, na kar smo seveda zelo ponosni!

Ker se zavedamo odgovornosti, ki nam jo prinese vsak posamični transport, se na vsakem koraku obnašamo družbeno odgovorno, opazujemo in pomagamo tam, kjer je pomoč najbolj potrebna. V te name se bomo v letošnjem letu zaposleni v podjetju City Express udeležili krvodajalske akcije, in s tem pomagali še dodatno vzpodbuditi ostale, k darovanju krvi v prihodnje.

S 1. decembrom je v veljavo stopil nov zakon o vročanju sodnih in izvensodnih pisanj po Zakonu o kazenskem in pravdnem postopku...

Problemi z vročanjem dokumentov naslovniku, ki ga nikoli ni doma bodo izginili!!!

Zopet je leto naokoli in v naši družbi je v sproščenem vzdušju zopet potekala redna presoja sistema ISO standardov 9000 in 22000 ...

Strokovna in energična vendar vedno pozitivna osebnost s pridihom mladostne razigranosti - to je Zoran Klemenčič novopečeni vodja operative...