Notranjost vozil v poletnih dneh lahko postane vroča skoraj kot električna pečica ...

Poletni dnevi z višjimi temperaturami nam prinašajo veliko novih možnosti za številne hobije na prostem bodisi z družino bodisi s prijatelji. Aktivnejši v poletnih časih pa nismo samo ljudje, ampak se z dvigom temperatur v poletnih dneh zbudijo tudi številne bakterije, ki se množijo hitreje, kot si to predstavljamo. Če je za nas poletna vročina včasih ubijajoča, za bakterije predstavlja idealne pogoje za rast in razmnoževanje.

Če se zavedamo, da v parkiranem vozilu v nobenem primeru ne smemo pustiti otroka ali hišnega ljubljenčka, ali vedno pomislimo, kako torej vročina vpliva na druge izdelke in produkte, ki jih imamo v avtu?

Zato, da potrošniki lahko kupimo varen proizvod,se moramo tega zavedati na vseh stopnjah,prek katerih gre izdelek, od transporta samih surovin do skladiščenja surovin, skozi proizvodnjo, transport, skladiščenje izdelka, prodajo izdelkov, ter tudi v vseh kritičnih točkah, kot so embaliranje, nakladanje in razkladanje ter transport, ki vse te faze povezuje kot zadrga.

Vzrok, da se vozilo segreje veliko bolj od temperature okolja, je učinek tople grede. V notranjost avtomobila se torej ujame topel zrak, ki ne more več ven. Topel zrak se v avtu le bolj in bolj segreva.

Temperatura v notranjosti parkiranih osebnih vozil se v običajnem vročem poletnem dnevu lahko že v 10 minutah zviša tudi na 30 stopinj.V eni uri pa lahko že preseže 60 stopinj.Priprto okno v vozilu spremeni temperaturo v notranjosti le za par stopinj (Raziskava Univerze San Francisco – Department of Geosciences).

Za tovorna vozila je bilo izvedenih tovrstnih raziskav zelo malo, vendar pa nam lahko že zdrava kmečka pamet pove, da razlike v temperaturah niso pretirano različne, saj je razlika le v velikosti.

Za zagotavljanje varnega proizvoda je v poletnih mesecih eden izmed boljših načinov distribucije transport pod kontroliranimi pogoji. Produkti bodo na ta način zagotovo varno in brez tveganj začetka biološke okuženosti prispeli na končno destinacijo. Takšen transport nam omogočajo spremljanje in beleženje temperature z Dataloggerji (predstavljeni v mesečnih novicah junija). Nihanje temperature pa po zaključku transporta lahko preverimo tudi na računalniškem izpisu.

Povprašajte po ceni transporta pod kontroliranimi pogoji pri podjetju City Express. Cenovna ugodnost vas bo verjetno presenetila, vaši izdelki pa bodo prispeli na cilj varno.

 

Postal je tako vsakdanji in samoumeven, da se sploh ne vprašamo več, kako deluje. Zakaj je tako natančen? Zakaj je brezplačen? ... Preberite si, kako praktičen dejansko je sistem, ki temelji na GPS-sledenju in je bil vpeljan v podjetje City Express pred kratkim ...

Ali vas je že obiskal in vam predstavil naše novosti?

Kdor ima eno, ima zagotovo tudi drugo.

Šport in rekreacija je prava pot do tja ... V City Expressu smo bili spet športni. Sodelavci smo se udeležili dobrodelnega teka 10 km za 10 nasmehov. Čudovit sončen dan nam je podaril trenutke druženja v neslužbenem okolju ter malenkost doprinesel k zdravemu duhu :).

- Rezultate lige Ljubljana Moste, 1. liga: sezona 2011, v kateri igra ekipa City Express, lahko spremljate  tukaj.